Nieuws

Hoe hoog is het risico bij niet opgeven kansspelbelasting?

0
Hoe hoog is het risico bij niet opgeven kansspelbelasting?

Speel jij graag kansspelen? Dat snappen we helemaal! Waar je echter rekening moet houden is dat je tegenwoordig in sommige gevallen kansspelbelasting moet betalen. Dat is best ingewikkeld, zeker omdat er een nieuwe kansspelwet aan zit te komen. Daarom vertellen we je in dit artikel wat die kansspelbelasting ook alweer precies was, wanneer je die precies moet betalen en ook hoe hoog het risico is bij het niet opgeven van de kansspelbelasting die je moet betalen. Omdat de kansspelbelasting tijdelijk is verhoogd is zijn er namelijk nogal wat mensen die denken dat je net zo goed geen kansspelbelasting kunt opgeven en er zo onderuit kunt komen. Of dat verstandig is lees je hieronder.

Wat is kansspelbelasting?

Simpelweg is het belasting die je betaalt over een prijs die je hebt gewonnen. Gokken en belasting betalen gaat soms dus samen. Dat vergeten mensen nog wel eens. Je kunt dus in sommige gevallen niet het hele bedrag van de prijs innen, maar je zal er belasting over moeten betalen. De kansspelbelasting is tijdelijk verhoogd omdat er een nieuwe kansspelwet zit aan te komen. Het gaat dan ook om een tijdelijke verhoging van 1,1%, waarbij het de bedoeling is dat er na een halfjaar weer terug wordt gegaan naar het oude tarief van 29% in plaats van 31,1%.

Moet ik kansspelbelasting betalen?

Het is dus belangrijk om te kunnen bepalen of jij kansspelbelasting moet betalen. Daarbij is een aantal vuistregels dat je kunt gebruiken. Heb je een prijs gewonnen die minder bedraagt dan 449 euro, dan hoef je geen kansspelbelasting te betalen. Maar let op, dit is anders wanneer je het bedrag hebt gewonnen via internet. In dat geval moet je aangifte doen als je in een kalendermaand meer hebt gewonnen dan je hebt ingezet. Heb je meer dan 449 euro gewonnen in een Nederlands kansspel, dan moet je kansspelbelasting betalen, maar de Nederlandse organisator doet de aangifte. Daarom is je nettoprijs vaak lager, maar je hoeft dus zelf niets te doen. Win je meer dan 449 euro bij een buitenlands kansspel, dan moet je wel zelf aangifte doen en kansspelbelasting betalen over de hele prijs.

Het niet opgeven van kansspelbelasting

Net als bij reguliere belastingen zijn er toch altijd mensen die onder de belastingen uit willen komen. Het is natuurlijk niet leuk om je prijs naar beneden te zien gaan omdat je belasting moet betalen. Maar er zijn veel mensen die dit geprobeerd hebben en die het je zullen afraden. De kans is tegenwoordig erg klein dat je weg komt met het niet opgeven van de kansspelbelasting die je moet betalen. Binnen Europa kun je eigenlijk weinig meer beginnen door bijvoorbeeld buitenlandse rekeningen te openen, maar ook houdt de Nederlandse justitie alles nauwlettend in de gaten. Zeker bij grotere prijzen zijn zij hier direct van op de hoogte. Win je namelijk een prijs boven de 10.000 euro, dan meldt je bank dit hoogstwaarschijnlijk bij Het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties dat onderdeel is van justitie.

Je komt dus niet uit onder het betalen van kansspelbelasting, maar dat is ook het geval bij reguliere belasting. Wanneer je geld wint zal je daar toch een klein percentage van af moeten staan, maar het plezier van het spelen van kansspelen is er niet minder om!

E-mail marketing met Mailchimp Video

Vorig artikel

Belangrijk: 5 fintech-trends van 2018

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws